Advies voor jouw persoonlijke situatie
Nieuws · Pensioen

Een pensioenregeling aanbieden: wat zijn de voordelen?

Bied jij jouw medewerkers nog geen pensioen aan en vraag je je af wat de voordelen zijn? Wij hebben ze hier voor je op een rij gezet.

Voor veel mensen is het pensioen een belangrijke arbeidsvoorwaarde. Bij de eerste en tweede baan speelt het vaak nog niet, maar de meeste mensen boven de 30 vragen er wel om tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek. Bied jij jouw medewerkers nog geen pensioen aan en vraag je je af wat de voordelen zijn? Wij hebben ze hier voor je op een rij gezet.

Minder salaris, meer pensioen

Er zijn best wat bedrijven die geen pensioen aanbieden. Zeker bedrijven met veel jonge medewerkers willen het pensioen nog wel eens overslaan. Als ze de vraag bij hun medewerkers neerleggen, zeggen die nog liever meer salaris te hebben dan een pensioenregeling. Een pensioenregeling kost geld. En je kan als werkgever besluiten om je werknemer mee te laten betalen. Daardoor moet jouw werknemer een stukje van het salaris inleveren en daarmee bouwt hij of zij pensioen op. Jij als werkgever betaalt daar dan ook aan mee. Dit lijkt misschien niet heel voordelig, maar op de langer termijn is dit wel verstandig om te doen. Als jouw werknemer met pensioen gaat, krijgt zij of hij alleen AOW en dat is vaak niet genoeg om van rond te komen. Dus ook al kost het jou wat geld en jouw werknemer wat salaris, het zorgt wel voor een fijne oude dag.

Jonge mensen helpen op financieel gebied

Veel jonge mensen zijn nog helemaal niet bezig met hun pensioen. Maar hoe later ze beginnen met sparen, hoe minder ze gespaard hebben tegen de tijd dat ze het geld nodig hebben. Daarom kun je als werkgever jouw jonge medewerkers helpen door het aanbieden van een pensioenregeling. Hierdoor dwing je jouw medewerkers eigenlijk om te sparen voor hun oude dag. En geloof ons maar: daar zijn ze je tegen die tijd zeker dankbaar voor.

Big image

Ook voor je werknemers zorgen wanneer ze ziek zijn of met pensioen gaan

Je wilt natuurlijk goed voor je werknemers zorgen. Als jij goed voor jouw werknemers zorgt, dan zorgen zij goed voor jouw bedrijf. Een klassieke win-win situatie. Maar wat als jouw werknemer ziek wordt of zijn pensioenleeftijd bereikt? Houd je dan op met voor jouw werknemer zorgen? In sommige gevallen ben je verplicht om voor je werknemer te blijven zorgen. Maar ook als je dat niet verplicht bent, is het nog wel steeds onderdeel van goed werkgeverschap. Ook daarom is een pensioenregeling goed om af te sluiten. Een pensioenregeling is er ook voor de zieke werknemer of voor de partner van een overleden werknemer. Het gaat dus verder dan het pensioen alleen.

Belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde

Zoals al eerder aangegeven is een pensioenregeling vaak een belangrijke secundaire arbeidsvoorwaarde. Zeker voor de werknemers die boven de 30 zijn. Die worden zich vaak bewust van het feit dat ze niet hun leven lang blijven werken en gaan nadenken over sparen voor hun oude dag. Maar ook jongere werknemers kunnen hierom vragen. Als jij wel een pensioenregeling aanbiedt en jouw concurrent niet, dan kan dat een reden zijn dat mensen liever voor jouw bedrijf willen werken.

Ook wanneer er een hoog verloop van mensen is

We horen wel eens van werkgevers dat ze geen pensioenregeling hebben omdat het verloop van de werknemers hoog is. Maar ook al werkt iemand bij 35 verschillende bedrijven, dan bouwt zij of hij nog steeds een pensioen op. Net zoveel als iemand die 35 jaar bij hetzelfde bedrijf werkt. Dus ook al blijven jouw werknemers niet lang voor jouw bedrijf werken, dan alsnog is het goed om een pensioenregeling voor hen af te sluiten.

Een pensioenregeling afsluiten voor jouw werknemers?

Wil jij weten wat nog meer de voordelen van een pensioenregeling voor jouw werknemers zijn of wil je een pensioenregeling afsluiten? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs. Zij helpen je graag verder en kijken samen met jou wat er nodig is voor jouw bedrijf. Zo kun jij jouw werknemers verzekeren van een mooie pensioenpot tegen de tijd dat ze niet meer hoeven te werken.

Delen